Om oss

Bye & Spikkeland er en sang- og piano-duo som formidler norsk og fransk musikk, med vekt på den omfangsrike vise- og romanseskatten. De er opptatt av å videreformidle tekster og melodier av kunstnere som de har et spesielt forhold til, og har innarbeidet et bredt repertoar av både kjent og mer ukjent karakter.

Duoen har bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen, Liverpool Institute for Performing Arts og Norges Musikkhøgskole. siden studietiden i Bergen har de spilt over 100 konserter i hele landet, arrangert av blant andre Musikkens Venner, Festspillene i Bergen, Folkeakademiet Den Kulturelle Spaserstokken og Folkeakademiet.

Mezzosopran Marianne Bye Granheim (28) fra Eidskog studerer master i utøvende klassisk sang på Norges Musikkhøgskole under professor Svein Bjørkøy. Bye Granheim har spesialisert seg i lieder og oratoriesang, og er vokst opp i en sterk visetradisjon med Erik Bye som bestefar. Marianne er en aktiv konsert-sanger, og har vært solist med en rekke orkestre og kor. Fra våren 2018 er hun fast ansatt som alt i Det Norske Solistkor som ledes av Grete Pedersen. 

For mer informasjon: 

www.mariannebyegranheim.com

PIANIST MARIA GILBERG SPIKKELAND (1990) fra Flekkefjord avsluttet sin bachelorgrad i klassisk piano ved Griegakademiet i Bergen våren 2014. Hun har studert piano under Jan Hovden, Audun Kayser, Turid Bakke Braut og Kjell Gierstae. Maria mottok i 2009 Flekkefjord kommunes Kulturstipend. Hun har vært aktiv

under Festspillene i Bergen, og har spilt i Grieghallens foajé ved flere anledninger. Sammen med pianisten Jørn Skauge, utgjør hun Stretto pianoduo, som har blitt brukt av NRK Nett-TV under Festspillene i Bergen og som har turnert på Sørlandet og Vestlandet sammen. Maria har hatt konsertserier med norsk musikk i samarbeid med Hurtigruten i 2012/13, og har i tillegg samarbeidet med den kulturelle spaserstokken i både Hordaland, Agder og Hedmark. Hun har spilt sammen med orkesteret Ung Symfoni og Dragefjellet Musikkorps, og er også blitt mye brukt som akkompagnatør. Sammen med mezzosopran Marianne Bye Granheim, utgjør hun duoen Bye&Spikkeland. Året 2014/15 studerte Maria i Liverpool på Liverpool Institute for Performing Arts, hvor hun har fordypet seg i rytmisk musikk, med sang som hovedinstrument.

Som rytmisk musiker har hun spilt piano, koret og turnert med en rekke band, som bl.a. Ingrid Frøsland, Highfields, Inge Bremnes, Kalandra m.fl. Hun startet i 2015 også sitt eget bandprosjekt, MIRIEL, der hun er vokalist, pianist og låtskriver, og de har spilt både i Norge og i England. Desember 2015 dro hun på juleturné sammen med Ingrid Frøsland i sør, øst og vest. 

Både som klassisk pianist og rytmisk sanger er hun opptatt av å skape en atmosfære som hun kan dra publikum inn i.